Milyen szempontokat kell figyelembe venni porszívó vásárlásakor?

Minden háztartás nélkülözhetetlen eleme a porszívó, azonban sokan nem tudják, hogy egy ilyen takarítóeszköz megvásárlásakor milyen szempontokra kell ügyelni.

 

 

 

Fontos kiemelni, hogy itt nem csak a feltüntetett teljesítményszám a hangsúlyos, hanem a szívóteljesítmény is. Ezt mindig meg kell nézni, hiszen ennek köszönhetően fog erősebben szívni a porszívó. A hatékony porszívózáshoz 350-400 W szívóteljesítmény szükséges, amely a felvett teljesítmény negyede-ötöde. A szakértők nem ajánlják a 300W alatti készülékeket, mert ezek a háztartási szennyeződések nagy részét a szőnyeg szálai között hagyják.

 

 

A szívóteljesítmény értékén kívül figyelnünk kell a szívócső és a szívófej kialakítására is. Tanácsos olyan fejet választani, mely kiereszthető kefével rendelkezik, így ugyanis nem csak alulról, hanem még oldalról is érkezik levegő, ami nélkülözhetetlen a megfelelő szívóhatás eléréséhez.

 

 

Vásároljon Ön is tudatosan porszívót, hogy az otthona mindig tökéletesen tiszta legyen! Amennyiben minőségi porzsákra, porszívó szűrőre van szüksége háztartási gépéhez, nézzen körül porzsák webáruházunk gazdag kínálatában!