Syntecon porzsák- a porzsákok új nemzedéke!

Miből készül és mik az előnyei? Miért válasszon szintetikus porzsákot? Az alábbi leírásban össszeszedtünk minden olyan információt ami segíthet a döntésben. Bizton állíthatjuk, hogy ha egyszer kipróbálja a Syntecon porzsákokat, többé nem fog másfajta porzsákot használni.

Syntecon porzsák- a porzsákok új nemzedéke

 

 

 

Miből készül és mik az előnyei?

 

A szintetikus porzsákok többrétegű, mikroszálas anyagból készülnek, melynek alapja általában a polipropilén (PP) és a poliészter (PE). A polipropilént kémiai és fizikai tulajdonságai miatt használják fel a szintetikus porzsákok gyártásához. Ez a termoplasztikus polimer igen rugalmas, magas ellenálló képességgel rendelkezik a magasabb hőmérsékletekkel szemben, amelyeknek a porszívó belsejében ki van téve, nagy szakítószilárdsággal rendelkezik és bármilyen színben legyártható.

 

Ennek az anyagnak a hagyományos papírral ellentétben számos előnye van. Mindenekelőtt mivel tartósabb, erősebb anyagról van szó, élettartama – típustól függően – mintegy 50–80 százalékkal hosszabb lehet, mint a papírból készült porzsákoké. Az ürítés során a szintetikus porzsákot gyorsabban és könnyebben lehet kezelni, mivel a szintetikus anyag a papírnál jóval rugalmasabb, könnyebben hajlítható, és nehezebben is sérül meg, így jóval kisebb mértékben áll fenn a veszélye annak, hogy a zsák tartalma sérülés miatt kiboruljon.

 

A szintetikus porzsákok több rétegből épülnek fel. A belső réteg funkciója, hogy a porzsákot tartóssá, strapabíróvá tegye, illetve az, hogy minél inkább csökkentse a porszivárgást. Ez a réteg felel azért is, hogy a pórusok eltömődését megakadályozza, ezzel növelve a porzsák ellenálló képességét, szűrőképességét, élettartamát is. A középső, második réteg funkciója elsősorban a szűrés, ez felel azért, hogy a porszívó a lehető legkevesebb szennyeződést engedje vissza környezetébe, illetve hogy mindig biztosítsa az elérhető legnagyobb szívóhatást. A legszilárdabb, legkevésbé rugalmas réteg a külső, amely így biztosítja az extra védelmet a belső, lágyabb és rugalmasabb rétegek számára.

 

 

 

Miért válasszam a szintetikus porzsákot?

 

A szintetikus porzsákok használata általában véve egészségesebb, mint a hagyományos papír porzsákoké, több okból. A szintetikus porzsák anyaga lehetővé teszi, hogy amíg meg nem telik, a porszívó maximális szívóhatással működjön, így nagy mennyiségű port és szennyeződést képes felszívni a porszívó. Emellett a már felszívott port és szennyeződéseket is jóval, nagyobb hatékonysággal szűri ki és tartja a zsákban, a porszívóból azok kisebb mértékben jutnak vissza a környezetbe. A szintetikus anyagú porzsák így hatékonyabban képes a tisztításra, ami fokozottan előnyös a különféle allergiákban szenvedők számára.

 

A szintetikus anyag élettartama elsősorban azért hosszabb, mint a hagyományos papír vagy textil porzsákoké, mert rostszálai a pórusok eltömítése nélkül képesek elnyelni a port és a szennyeződést, emellett pedig a szívóház alakjához dinamikusan alkalmazkodik, optimálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet. Mivel megteléséig anyagának köszönhetően nem csökkenti a szívóhatást sem, így a porszívó teljesen meg tudja tölteni a porzsákot, így ritkábban van szükség a cserére, mint a papíralapú porzsák esetében. A textillel szemben pedig a nagyobb szívóerő és hatékonyabb helykihasználás miatt van előnyben. Mindez a tapasztalatok szerint 50–80 százalékkal hosszabb élettartamot tesz lehetővé, mint más típusú cserélhető porzsákok esetén.

 

Mivel a szintetikus anyag a port jóval teljesebb mértékben képes elnyelni, a por nem csak a környezetbe nem jut vissza, de a porszívó belső tereibe sem szivárog át, így például a motortérbe, magába a motorba. Éppen ezért a szintetikus porzsák használatával a porszívó élettartama is megnövekszik, ritkábban van szükség javítására vagy cseréjére. Kevés szennyeződést, port, allergén anyagot engednek vissza is a környezetbe, a hagyományos papír és textil porzsákokkal szemben a szintetikus porzsákokat hepaszűrős porszívókkal együtt gyakran ajánlják olyanok számára, akik allergiában szenvednek.