Milyen anyagból készül a porzsák?

Porzsákot többféle anyagból gyártanak. A hagyományos anyag a papír, de ma már sokkal jobbak és tartósabbak a szintetikus porzsákok. Ma már általában szintetikus anyagú porzsákot használnak.

 

 

 

Többrétegű, mikroszálas anyagból készülnek, polipropilén és poliészter alappal. A polipropilént kiváló tulajdonságai miatt szeretik: rugalmas, ellenáll a magas hőmérsékletnek és nagy a szakítószilárdsága – ellentétben a papírral. Ezen kívül a papírból készült porzsák sérülékeny és kevésbé rugalmas.  A cellulóz alapú porzsák (papír porzsák) nedvességgel érintkezve kiszakadhat ellentétben a szintetikus porzsákkal.

 

 

Egészségügyi szempontból a szintetikus anyagú porzsák az 5 rétegű anyagának köszönhetően a  legjobb választás, mert a kiváló szűrésének köszönhetően a por 99.9 %-át kiszűri. Az allergiás betegségben szenvedőknek nélkülözhetetlen az ilyen szűrőképességgel rendelkező porzsák használata.  Az allergiákban szenvedőknek (por, poratka, állatszőr, pollen) ajánljuk a Bioneem szintetikus porzsákot, ami nem csak magába zárja ezeket a betegséget okozó allergén anyagokat, hanem el is pusztítja köszönhetően a nimfa olajának, ami az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan.

 

 

A szintetikus porzsák a porszívó „egészségét „is védi, mert  a szűrő és légáteresztő képességének köszönhetően a motor és a szűrők élettartamát nagymértékben megnöveli.

 

 

Ha porzsákra van szüksége, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

 

 

Elérhetőségeink:    Email: info@tisztaszivas.hu

                              Telefon: +36 70 698 9642