Porzsák vagy porzsák nélküli porszívó a jobb megoldás?

Az egyik legfontosabb döntés porszívó vásárlásakor, hogy a porzsákos vagy a porzsák nélküli változat a jobb megoldás.

Fontos hangsúlyozni, hogy a leghatékonyabb tisztítást a porzsákos készülékkel lehet megoldani. A porzsák nélküli készülék azért kevésbé hatásos, mert a levegő útja jóval kacskaringósabb, ami alacsonyabb szívóhatást eredményez. Ezen próbálnak segíteni a ciklonos porzsák nélküli gépek, ahol a centrifugális erőt használják fel a szívóhatás növelésére. Ezeknél a porszívóknál azt is érdemes tudni, hogy a szűrőit gyakrabban kell cserélni, mint porzsákos társainál.

 

 

 

A porzsák nélküli készülékek szűrői különösen a nagyon finom porra és a hamura érzékenyek. A porszívóknál fontos kiemelni a HEPA szűrő használatát, mert ez 99,97%-os hatékonysággal szűri ki a rajta áthaladó levegőből a legalább 0,3 mikron nagyságú részecskéket. Az ilyen eszközökkel ellátott porszívókból kiáramló levegő már nem tartalmaz atkákat, allergizáló porszemeket, így az ilyen típusú tisztítóeszköz főleg allergiásoknak ajánlott.

  

Ha Ön is a porzsákos verzió mellett döntött, nálunk jó helyen jár! Tekintse meg porzsák webáruházunk kínálatát, és kérdéseivel lépjen kapcsolatba munkatársainkkal!